غذاهای محلی کشور آذربایجان
در مهاجرت به آذربایجان با تور آذربایجان یا این که تور باکو، با غذاهای بسیار خوشمزهای مواجه خواهید شد که اکثر زمان ها آنها در کشورایران نیز وجود دارند . پس در این میهن توقع دیدن غذاهای تعجب آور و ناآشنا نداشته باشید، زیرا تمدن و سنتهای اهل ایران را به ارث بردهاند .
در این مقاله چندین غذای محلی آذربایجان را به شما معرفی خوا هیم کرد:
پلو (Plov) پلوی
آذربایجانی
مقالههای
مرتبط: هجرت
۴ روزه به باکو حقایق
دیدنی در قضیه باکو، جمهوری آذربایجان پلوی آذربایجانی غذایی سنتی با برنج و گوشت میباشد که با گیاهان و ادویه و فلفل طعمدار میگردد . غذاهای مشابهی در آسیا، اروپا و چه بسا آفریقا هم پخته میگردد البته پلوی آذربایجان متفاوت می باشد . سه قسمتی از مهم این پلو برنج، زعفران، دارچین و گیاهان معطر می باشد و روی آن گوشت سرخشدهی گوسفند، مرغ، بره یا این که گاو می گذارند و مخلوطی از سبزیجات و میوههای نو و گهگاه میوههای خشک و آجیل کنارش سرو مینمایند . اما ممکن هست رستورانهای متفاوت این خوراک را به شکلهای متفاوت تهیه کنند . این طعام را میتوانید در همگی نقاط این میهن پیدا نمایید که از مشهورترین غذاهای آن است .
کباب
و شیشلیک کباب
غذاهای گوشتی مشابهی در خاورمیانه تا شرق اروپا و جنوب شرق آسیا نیز پخته میگردد . در آذربایجان یک سری دسته کباب و شیشلیک وجود داراست که از گونه های مختلف گوشت چرخ کرده یا خرد شدهی گاو، مرغ، ماهی و سبزیجاتی مثل فلفل، پیاز، قارچ و گوجهفرنگی تهیه و تنظیم میگردد . این گوشتها و مخلفات را به سیخ میگیرند و روی آتش کباب میکنند . ایرانیها هم که دلداده کباب هستند، می توانند غذای مسئله علاقهی خود را با بهترین کیفیت در آذربایجان میل کنند . در کنار کباب، نان نازک فطیر هم عرضه می شود و مزه فراوان خوشمزهای دارااست . کباب هم جزو آن جور از غذاهایی میباشد در هرجا این کشور میتوانید پیدا فرمایید .
قوتاب
(ختاب) قوتاب
آذربایجان
قوتاب نوعی نان پهن میباشد که باطن آن را با مواد مختلفی مانند گوشت، اسفناج، پنیر و کدو تنبل پر میکنند و دوچندان پرطرفدار است . در کشورایران هم، در بخشها آذربایجان چنین غذایی پخت میشود که به آن ختاب میگویند . نان قوتاب از خمیری که با آرد، آب، تخم مرغ و نمک درست میشود، تهیه گردیده و به صورت هلالی تا کرده و آن گاه هر دو طرف آن را سرخ مینمایند . قوتاب معمولا با ماست محلی، سبزی و سماق سرو میگردد . در حالتی که شما هم دوست دارید این خوراکی لذیذ را آزمون کنید، در هجرت به آذربایجان سری به رستورانهای باکو بزنید که یک عدد از باکیفیتترین قوتابهای آذربایجان را عرضه می کنند .
دلمه
دلمه
دلمه یکی از غذاهای سنتی کشور ایران و همچنین آذربایجان است . در آذربایجان نیز نظیر کشور ایران اشکال و اقسام دلمه مثل دلمهی برگ مو، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی و بادمجان وجود دارااست . باطن اینها را هم با ترکیبی از گوشت، نعنا، رازیانه و دیگر گیاهان محلی مالامال مینمایند . گهگاه وقت ها آنها دلمه را در ظروف سفالی میپزند که طعم و بو مضاعفی به طعام میبخشد . دلمه نیز از جمله غذاهای ملی این مملکت میباشد و در تمام نقاط آن پخت میشود .
آش
دوغ یا این که دوگا (Dovga) آش
دوغ
آش دوغ نیز نظیر جمهوری اسلامی ایران در همه نقاط آذربایجان پخته میگردد که در تهیهی آن از گونه های سبزیها مانند گشنیز و شوید و همینطور برنج و نخود و ماست استفاده میگردد . بسته به آبوهوا، این آش هم گرم و هم سرد سرو می شود .
کوفتهی
بزباش کوفته
بزباش
کوفتهی بزباش یک عدد دیگر از غذاهای محلی آذربایجان میباشد و آن را غذای ملی خود مینامند . کوفته در کنار خویش سیب زمینی و نخود دارد که در مایع و سس منحصربهفرد با زعفران و زردچوبه پخته میشود . این کوفتهها از گوشت چرخکرده و برنج تهیه و تنظیم میشود و گاهی یک آلوی خشک هم باطن آن میگذارند . کوفته بزباش با گوجهفرنگی و سبزی سرو میشود .
لاوانگی
لاوانگی
لاوانگی یکی از غذاهای محلی جنوب آذربایجان است و امروزه در باکو هم دوچندان رایج شده هست . لاوانگی به مرغ یا ماهی شکمپر گفته می گردد که داخل آن را با گردو و سبزیهای محلی پر میکنند .
دوشبارا
دوشبارا
دوشبارا یکی از غذاهای محلی منطقهی آذربایجان میباشد که با خمیرهایی از مالامال از گوشت چرخکرده و ادویه تنظیم میگردد . اشکال مختلفی از دوشبارا در کشورهای دیگر نیز پخته میگردد البته دوشباراهای آذربایجان مضاعف کوچک هست و در آب گوشت پخته میگردد .
آبگوشت
آبگوشت
آبگوشت یک عدد از غذاهایی می باشد که در شهر «شکی» (Sheki) آذربایجان پخته میگردد . آنها که میراث اهل ایران خود را به طور کامل محافظت کردهاند، آبگوشتها را در ظروف سفالی توشه می گذارند و تیلیت نیز درست مینمایند . آنها در آبگوشت گوشت گوسفند، نخود و سیبزمینی میریزند و نظیر آبگوشتهای خودمان بسیار لذیذ میباشد .
بادام
بورا بادام
بورا آذربایجان
بادام بورا یکی از شیرینیهای مخصوص آذربایجان می باشد که بخش اعظم در باکو تنظیم میشود و انواع مختلفی داراست و با شکر، دارچین و آجیل ریز خردشده پخته میشود .
شکربورا
شکربورا
شکربورا یک عدد از دسرهای پرطرفدار در آذربایجان هست که در سراسر این مملکت یافت میگردد . این دسر، پایهای شیرینی میباشند که درون آن ها را بادام، فندق، گردو و مخلوطی از شکر و عسل مالامال کردهاند .
باقلوا
باقلوا
باقلوا نیز دسر محبوبی هست که از لایههای مضاعف نازک خمیر و آجیل خردشده و عسل تنظیم میگردد . از قدیم باقلواهای آذربایجان را به شکل لوزی برش میدادند و در وسطش آجیل میگذاشتند . مردم آذربایجان بخش اعظم در روز ها عید عید باستانی باقلوا صحیح می نمایند .
حلوا
حلوای
آذربایجان
شهر شکی در آذربایجان خوراکیهای مضاعف خوشمزهای دارد . علاوهبر آبگوشت معروفشان، حلوای فراوان لذیذی نیز داراهستند که از خمیر سرخشدهی ویفر نازک، آجیل خردشده و عسل تهیه و تنظیم میگردد . این حلوا زیاد خوشمزه می باشد و قیمت مسافرت به شکی را دارااست .
ماهی
دریای خزر و پنیر دودی ماهی
دریای خزر
در شهر قبلهی آذربایجان برای صبحانه از نوعی پنیر استفاده مینمایند که مزه فراوان شور، یگانه و خوشمزهای دارااست . ماهیهای کوچک دریای خزر هم سرخ می گردند و مزه بسیار خیر داراهستند .
برچسب: تجهیزات فست فود، راه اندازی فست فود،